Správné skladování

Aby vám olivový olej vydržel co nejdéle v původní kvalitě skladujte ho:

na tmavém místě
Světelné záření ničí v oleji zdraví prospěšné látky, například polyfenoly, což jsou přírodní antioxidanty. Proto kvalitní olivový olej poznáte mimo jiného podle dostatečně zatmavených lahví či varianty produktu v plechu. Při skladování pečlivě dbejte na to, abyste olej slunečním paprskům zbytečně nevystavovali.

při pokojové teplotě
Teploty nad 25°C olivovému oleji také příliš nesvědčí. Pokud je delší dobu v teplotě nižší než 10°C, zakalí se. To ovšem neovlivňuje jeho kvalitu a po chvíli při pokojové teplotě se mu navrátí opět původní konzistence. U vysoce kvalitních odrůd oliv může skladováním v ledničce dojít k mírné ztrátě původní intenzity chuti a vůně.

v uzavřené nádobě
V uzavřené lahvi, která obsahuje minimum vzduchu vydrží olej i 2 roky. Špatně zabalený olej s víčkem, které netěsní, podléhá rychle zkáze a ztrácí charakteristickou chuť a vůni . Přístup kyslíku je tedy dalším nežádoucím faktorem při skladování olivového oleje

CERTIFIKÁT olivových olejů Thassos

CHEMICKÝ ROZBOR olivových olejů Thassos